A-i transmite celui mic obiceiurile sanatoase legate de somn poate reprezenta una dintre cele mai dure provocari din cariera de parinte. Ca debutant in acest nou Univers, de cele mai multe ori te gasesti tu insuti extenuat, cand cel ce ar trebui de fapt sa doarma este bebelusul. Tentatia este de a-l lasa sa adoarma oriunde isi doreste, evident, dar ce ne facem cand singurul loc unde poate inchide ochii este in bratele tale?BabyStem are grija de confortul psihic al parintilor si se ingrijeste ca acestia sa beneficieze de servicii de recoltare si stocare celule stem la cele mai inalte standarde.
Partener exclusiv Seracell in Romania, BabyStem pune la dispozitia clientilor sai un kit de recoltare precum si toate informatiile de care acestia au nevoie, pe www.babystem.roIntelege cauzaCand cel mic refuza sa adoarma altundeva decat in bratele tale, acest lucru poate constitui in timp o problema. Este necesar sa o abordam corect pentru a-i gasi o rezolvare in timp util.Primul pas este sa intelegem cauza acestui fenomen. Nou-nascutul adoarme cu usurinta in bratele mamei pentru ca inca se obisnuieste cu viata extrauterina. Cu alte cuvinte, ii este inca dificil sa stea departe de tine. Expertii pediatri numesc adesea primele luni de viata drept ,,al patrulea trimestru”.
Nou-nascutii simt nevoia de apropiere pentru a adormi, intrucat asa se simt in siguranta. Frecvent, cei mici adorm in timpul alaptarii din aceleasi motive.Ce e de facut?Nu-l forta pe cel mic sa doarma fara tine, dar incearca sa faci, lent, tranzitia spre dormitul in patut. Poti incepe prin a muta bebelusul cand deja a adormit, dar nu e nicio problema daca il lasi jos cand il simti foarte obosit. Daca incepe imediat sa planga sau devine iritat, incearca data viitoare. Cheia este sa repeti pana cand copilul va privi patutul ca pe un mediu sigur si personal.Pe langa sfaturile de mai sus, specialistii sugereaza sa urmarim, pe cat posibil, ciclul ,,masa, joaca, somn”.
Astfel, cel mic se va obisnui sa ramana treaz dupa masa si va fi mult mai receptiv la ideea de a dormi de unul singur. In cazul nou-nascutilor, etapa de joaca poate include doar cateva miscari ale manutelor si schimbarea unui scutec, deoarece la aceasta varsta bebelusul nu poate sta treaz mai mult de aprox. 45 minute.Stim ca totul poate fi mai dificil decat suna. Ai toate sansele, asadar, sa-l adormi cu greu, sa-l asezi in patut si, odata ce incerci sa te strecori afara din camera, sa te surprinda o repriza furtunoasa de plans.
Bebelusii sunt imprevizibili si au reactii dintre cele mai diverse, dar nu te descuraja! Obiceiurile proaste se corecteaza cu rabdare!BabyStem este partener exclusiv Seracell in Romania si pune la dispozitia clientilor sai servicii de recoltre si depozitare celule stem in parametri nemtesti de evaluare a calitatii. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.babystem.ro